Υλικά
Για το παντεσπάνι:
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη μαύρη
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
1/2 φλιτζανάκι κονιάκ
2 κουταλάκια μπέικιν
3 κουταλιές κακάο σκόνη
2 φλιτζάνια καρύδια χοντροκομμένα
2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα
Για την κρέμα:
3 κουταλιές αλεύρι φαρίνα
3 κουταλιές κορν φλάουρ
βανίλια
2 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
5 ποτήρια γάλα
1 κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές κακάο, καλής ποιότητας (αν θέλουμε να γίνει σοκολατένια η κρέμα)
Για το σιρόπι:
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη (το βράζουμε για 3 λεπτά)
Γαρνίρισμα
1 σαντιγί φυτική
καρύδια
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ καλά.
Προσθέτουμε τα αυγά και σιγά σιγά όλα τα υλικά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ταψιά ίσου μεγέθους Νο 26 ντυμένα με λαδόχαρτο και λαδωμένα, αλευρωμένα, και ψήνουμε τα κέικ στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Μέχρι να ψηθούν τα κέικ, ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε όλα τα υλικά της κρέμας, τη βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Μετά τη βάζουμε σε ένα μπολ με σελοφάν κολλημένο πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα, μέχρι να κρυώσει.
Όταν ψηθούν τα κέικ τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από τα ταψιά.
Βάζουμε το ένα κέικ σε μια πιατέλα το ποτίζουμε σιρόπι και του βάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε και το άλλο κομμάτι κέικ, το ποτίζουμε και αυτό σιρόπι και από πάνω στολίζουμε με τη σαντιγί και τα καρύδια.
Την αφήνουμε στο ψυγείο μερικές ώρες και μετά σερβίρουμε.