Υλικά
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
100 γρ. καρύδα σκόνη
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
ξύσμα από 3 λεμόνια
Για το σιρόπι:
100 γρ ζάχαρη
χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την καρύδα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και το ξύσμα σε μίξερ, σε γρήγορη ταχύτητα για 1 λεπτό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε κατσαρολάκι, βάζουμε τη ζάχαρη, 2 κουταλιές νερό και το χυμό λεμονιού.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για 3 λεπτά, να γίνει ελαφρύ σιρόπι.
Προσθέτουμε το ξύσμα.
Ξεφορμάρουμε το κέικ και με ξύλινο σουβλάκι τρυπάμε όλη την επιφάνεια.
Το περιχύνουμε με το σιρόπι, κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε ζεστό μαζί με κρέμα γάλακτος χτυπημένη εάν θέλουμε.