Follow us

Τούρτα με Κρέμα Λεμονιού

Η συνταγή για την πιο νόστιμη τούρτα με κρέμα λεμονιού.

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Υλικά

Για το παντεσπάνι

1 φλιτζ. βούτυρο ή μαργαρίνη

1 φλιτζ. ζάχαρη

4 αυγά

3 φλιτζ. αλεύρι

3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 φλιτζ. γάλα

ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το σιρόπι:

1 ½ φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ. νερό

4 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 ροδέλα φλούδα λεμονιού

Για την κρέμα:

1 φλιτζ. ζάχαρη

3 κ.σ. κορν φλάουρ

1 κρόκος αυγού

ξύσμα και χυμό από

1 λεμόνι

1 φλιτζ. ζεστό νερό

1 κ.σ. βούτυρο

Για το στόλισμα:

200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη με 2 κ.σ. άχνη

1 κ.σ. βούτυρο

λίγη χρωματιστή τρούφα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, στη συνέχεια ένα ένα τα αυγά, το ξύσμα και τέλος το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ εναλλάξ με το γάλα.

Ρίχνουμε σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 28 εκ. και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βυθίζουμε στο κέικ, στους 175 βαθμούς.

Όταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε οριζόντια σε δύο κομμάτια.

Βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Ετοιμάζουμε την κρέμα, βάζοντας σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, τον κρόκο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, και το κορν φλάουερ, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό νερό.

Βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο.

Σε πιατέλα βάζουμε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι και το ραντίζουμε με το μισό σιρόπι, απλώνουμε την κρέμα, τοποθετούμε το άλλο μισό κομμάτι και το υπόλοιπο σιρόπι.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε πολύ χαμηλή φωτιά ρίχνουμε την άχνη και το βούτυρο, ανακατεύουμε να γίνει ένα λείο μείγμα και καλύπτουμε το πάνω και τα πλαϊνά της τούρτας.

Στολίζουμε με λίγη χρωματιστή τρούφα.

Επίσης...

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.