Υλικά
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά (μεγάλα)
4 κ.σ. νερό
160 γρ. ζάχαρη
160 γρ. αλεύρι
1/2 κουταλάκι μπέικιν
2 βανίλιες
αλάτι μια πρέζα
Για τη γέμιση:
250 ml γάλα
200 γρ. ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
8 φύλλα ζελατίνης (14 γρ.)
500 ml κρέμα γάλακτος (κρύα)
500 γρ. γιαούρτι (στραγγιστό)
200 γρ. ροδάκινο κομπόστα (μικρά κομματάκια)
Για το σερβίρισμα:
ζάχαρη άχνη ή σαντιγί
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι, χτυπάμε αρκετή ώρα τα αυγά με τη ζάχαρη, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε και το νερό, τις βανίλιες, το αλάτι, το μπέικιν, το αλεύρι και χτυπάμε για 3-4 λεπτά.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την αλευρώνουμε.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο για 30 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς.
Για την κρέμα, βάζουμε της ζελατίνες μέσα σε ένα μεγάλο μπρίκι με λίγο κρύο νερό, όσο για να μουσκέψουν για πέντε λεπτά.
Έπειτα βάζουμε το μπρίκι μέσα σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα με βραστό νερό και λιώνουμε τη ζελατίνη. Χτυπάμε τους κρόκους από τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες.
Ζεσταίνουμε ελαφρώς, αποσύρουμε από τη φωτιά και αμέσως ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη ζελατίνη ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε μέχρι να πάει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φουσκώσει και προσθέτουμε μέσα το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού.
Αφού κρυώσει το μείγμα με τη ζάχαρη και τους κρόκους, το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε.
Βάζουμε μέσα και τα κομματάκια από την κομπόστα και ανακατεύουμε.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε οριζόντια στη μέση και το βάζουμε στο κάτω μέρος, σε μια φόρμα με τοιχώματα ή με στεφάνι που βγαίνει.
Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση, στρώνουμε λιγάκι να γίνει ίσιο και βάζουμε και το άλλο κομμάτι από το παντεσπάνι.
Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες και όταν θέλουμε να το σερβίρουμε προσθέτουμε από πάνω άχνη ή γαρνίρνουμε με σαντιγί.