Υλικά
1 πακέτο σαβαγιάρ
1 ζαχαρούχο
2 ερμόλ (φυτική σαντιγί)
2 βανίλιες
τριμμένη κουβερτούρα
Για το σιρόπι:
1 ½ φλιτζ. νερό
1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
3/4 φλιτζ. κακάο
Για τη διακόσμηση:
τριμμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις το σιρόπι πάρει βράση, σταματάμε το ανακάτεμα και βράζουμε για 3 λεπτά.
Αφήνουμε το σιρόπι μας να γίνει χλιαρό.
Βάζουμε με μπολ του μίξερ, το ερμόλ, το ζαχαρούχο και τις βανίλιες και χτυπάμε καλά, έως ότου έχουμε μια κρέμα που κάνει κορυφές.
Για το στήσιμο: Βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ στο σιρόπι και τα στρώνουμε στη φόρμα.
Απλώνουμε τη μισή κρέμα και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.
Συνεχίζουμε με σαβαγιάρ βουτηγμένα πάλι στο σιρόπι και απλώνουμε τα 3/4 από την κρέμα που μας έχει μείνει.
Βάζουμε την κρέμα και την τούρτα μας στο ψυγείο για μισή ώρα να σταθεροποιηθεί λίγο.
Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο, αφαιρούμε το τσέρκι και απλώνουμε γύρω γύρω και την υπόλοιπη κρέμα μας.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.