Υλικά
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα ολόπαχο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
6 αυγά
2 βανίλιες
Για την καραμέλα:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού νερό
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε σε τηγάνι αντικολλητικό τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι και μόλις πάρει βράση ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα.
Το βάζουμε σε μεγάλη φόρμα και το γυρίζουμε να πάει και στα τοιχώματα της φόρμας.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σε αυτά το γάλα ζεστό με το άρωμα βανίλιας.
Όλο μαζί το βάζουμε στη φόρμα που βάλαμε την καραμέλα και το τοποθετούμε σε ταψί με 2-3 δάχτυλα νερό και στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 1 ώρα.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να κρυώσει, μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Βάζουμε βραστό νερό σε ταψί και βυθίζουμε σε αυτό για 5 λεπτά τη φόρμα του γλυκού.
Τη σκεπάζουμε με πιατέλα και τη φέρνουμε τούμπα, σε λίγο το γλυκό πέφτει στην πιατέλα.
Σερβίρουμε δροσερό με το σιρόπι του.