Υλικά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
175 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
1 φλιτζ. του καφέ κορν φλάουρ ή νισεστέ
2-3 κ.σ. ρυζάλευρο
1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
1 πρέζα αλάτι
λίγες σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
Για γαρνίρισμα:
ινδοκάρυδο τριμμένο
φιστίκια Aιγίνης
Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ, διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρυζάλευρο σε λίγο κρύο νερό.
Βάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το ρυζάλευρο.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει το μείγμα.
Αν βλέπουμε ότι η κρέμα δεν πήζει, προσθέτουμε σε λίγο γάλα κι άλλο ρυζάλευρο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει. (Η κρέμα αυτή δεν γίνεται υπερβολικά πηχτή).
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το αλάτι, την εσάνς πικραμύγδαλου και το βούτυρο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το κεσκιούλ σε ατομικά μπολ.
Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και κοπανισμένα φιστίκια Aιγίνης.