Υλικά
900 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
40 γρ. νωπή μαγιά
1/2 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
270 ml νερό
270 ml γάλα
3 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
2 κ.γ. κοφτές αλάτι
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
σουσάμι μαύρο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα και το νερό (ίσα να ζεσταθούν) και το αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
Προσθέτουμε τη μαγιά κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το βούτυρο, ένα ολόκληρο αυγό, αλάτι κι ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά, προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη ζύμη.
Σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα κι αφήνουμε για 2 ώρες περίπου.
Μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια στο μέγεθος μικρού λεμονιού (βγαίνουν περίπου 12-15 τεμ.), τα πλάθουμε με το χέρι μας σε λωρίδες μικρές στρίβοντας σαν κορδόνι κι ενώνουμε τις δυο άκρες.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλη τη ζύμη.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.
Αλείφουμε με τον κρόκο του δεύτερου αυγού ελαφρώς χτυπημένο.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35- 40 λεπτά περίπου.