Υλικά
1 και 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κούπας ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα γάλα
1 κ.σ. ξίδι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο φρέσκο (προαιρετικά)
2 αυγά
1 κούπα αποξηραμένα σύκα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε φορμάκια για κέικ.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι κ.λ.π.
Προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά, τα αυγά, το λάδι, το γάλα κ.λ.π. και τα ανακατεύουμε να ενωθούν με ένα κουτάλι.
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε και τα σερβίρουμε.