Υλικά
Για ένα ταψί 28 εκ.
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι φυτίνη
3 αυγά
3 κ.σ μπέικιν πάουντερ
1/2 ποτήρι γάλα
1 και 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 και 1/2 ποτήρι καρυδόψιχα
1/2 φλιτζανάκι μικρό κονιάκ
1 και 1/2 κ.γ κανέλα
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1/2 λεμόνι το χυμό του
λίγη κανέλα
1/2 φλιτζανάκι κονιάκ
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με τη φυτίνη καλά στο μίξερ.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά.
Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά στις 170 βαθμούς.
Φτιάχνουμε το σιρόπι μας βάζοντας όλα τα υλικά μαζί να βράσουν για 5 λεπτά.
Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα με ζεστό σιρόπι σε χλιαρό κέικ.
Αντίστοιχα μπορούμε να φτιάξουμε αμυγδαλόπιτα αν αντικαταστήσουμε την καρυδόψιχα με αμυγδαλόψιχα.
Σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό.