Follow us

Ελαφριά Καρυδόπιτα

Η συνταγή για την πιο ελαφριά και νόστιμη καρυδόπιτα.

ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Υλικά

Για ένα ταψί 28 εκ.

1 ποτήρι ζάχαρη

1/2 ποτήρι φυτίνη

3 αυγά

3 κ.σ μπέικιν πάουντερ

1/2 ποτήρι γάλα

1 και 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 και 1/2 ποτήρι καρυδόψιχα

1/2 φλιτζανάκι μικρό κονιάκ

1 και 1/2 κ.γ κανέλα

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

1/2 λεμόνι το χυμό του

λίγη κανέλα

1/2 φλιτζανάκι κονιάκ

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με τη φυτίνη καλά στο μίξερ.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά.

Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά στις 170 βαθμούς.

Φτιάχνουμε το σιρόπι μας βάζοντας όλα τα υλικά μαζί να βράσουν για 5 λεπτά.

Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα με ζεστό σιρόπι σε χλιαρό κέικ.

Αντίστοιχα μπορούμε να φτιάξουμε αμυγδαλόπιτα αν αντικαταστήσουμε την καρυδόψιχα με αμυγδαλόψιχα.

Σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.