
Υλικά
400 γρ. κολοκύθα
400 γρ. ζάχαρη
3/4 κούπας ελαιόλαδο
3 αυγά
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένο
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
καρύδια και σταφίδες
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά.
Ενώνουμε το μείγμα της κολοκύθας με το δεύτερο μείγμα .
Λαδώνουμε μία φόρμα για κέικ, αδειάζουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει.