Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα
2 μεγάλα αυγά ή 3 μικρά
100 γρ. αλεύρι
50 γρ. κονιάκ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το κονιάκ και το ξύσμα.
Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες.
Στρώνουμε τη σφολιάτα σε μία ταρτιέρα 24 εκ. αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν.
Την τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι και τη γεμίζουμε με την αμυγδαλόκρεμα.
Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σφολιάτα πιέζοντας στις άκρες για να κολλήσουν τα δύο φύλλα μεταξύ τους.
Αλείφουμε την επιφάνεια με ένα αυγό που έχουμε χτυπήσει με ελάχιστο νερό και πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 1 ώρα.