Υλικά
250 γρ. βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 νερό
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να αφρατέψουν.
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και χτυπάμε καλά.
Τέλος, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλα.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, βάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσει (30-40 λεπτά).
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν βγει ο χαλβάς τον κόβουμε σε κομμάτια και τον σιροπιάζουμε.
Η νοστιμιά του είναι μοναδική.