Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2/3 φλιτζανιού χυμό λεμόνι
1/4 φλιτζανιού σόδα αναψυκτικό
250 γρ. βιτάμ
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
1 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ
1/4 κ.γ. κανέλα
400 γρ. αλεύρι κόκκινο
Για το πασπάλισμα:
άχνη
κανέλα σκόνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βιτάμ μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη σταφίδα και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι (την ποσότητα από το αλεύρι τη βλέπουμε, θα πρέπει η ζύμη να γίνει σαν του κέικ) και τέλος τις σταφίδες.
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι, ως εξής εάν το βυθίσουμε στη ζύμη και βγει στεγνό είναι έτοιμο.