Υλικά
2 φλ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βιτάμ σοφτ
1-1/12 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
2 φλιτζ. τσαγιού αμύγαλα χωρίς τη φλούδα τους
1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.γ. μπέικιν
2 βανίλιες
Για το σιρόπι:
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά και μετά το γάλα. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα χοντροκομμένα όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 περίπου ώρα (ανάλογα με το φούρνο) κάνοντας και το τεστ του μαχαιριού για να επιβεβαιώσουμε ότι έχει ψηθεί.
Το σιρόπι το βράζουμε περίπου 10-15 λεπτά και το ρίχνουμε στο γλυκό μόλις βγει από το φούρνο.