Follow us

Κέικ Μήλο-Κανέλα με Λάδι

Η συνταγή για ένα θαυμάσια κέικ μήλο-κανέλα με λάδι.

ΚΕΙΚ ΜΗΛΟ ΚΑΝΕΛΑ ΜΕ ΛΑΔΙ

Υλικά

4 μήλα

4 αυγά

2 και 3/4 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 φλιτζ. ζάχαρη

1 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.γ. κανέλα

ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα.

Τα κόβουμε σε κυβάκια και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό και λεμόνι, για να μη μαυρίσουν.

Έπειτα, χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το ελαιόλαδο -μην το φοβηθούμε, γίνεται πολύ αφράτο- το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.

Ρίχνουμε μέσα τα μήλα, αφού τα στραγγίξουμε, και να ανακατέψουμε με κουτάλι.

Εάν θέλουμε, μπορούμε να αλευρώσουμε μερικές σταφιδούλες και να τις προσθέσουμε κι αυτές.

Για να μην πάνε στο πάτο του κέικ τις αλευρώνουμε.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Δοκιμάζουμε πάντα με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι για να δούμε εάν έγινε το κέικ μας.

Επίσης...

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Κέικ µε Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι.

Κέικ Αµυγδάλου Σιροπιαστό

Η συνταγή για ένα σιροπιαστό κέικ αμυγδάλου.

Κέικ με Αχλάδια, Μπανάνα και Βερίκοκα, χωρίς Ζάχαρη

Ένα υγρό κέικ γεμάτο φρουτένια αρώματα, γεύση εξωτική και ολίγον τι σοκολατένια.