Υλικά
4 μήλα
4 αυγά
2 και 3/4 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. κανέλα
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα.
Τα κόβουμε σε κυβάκια και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό και λεμόνι, για να μη μαυρίσουν.
Έπειτα, χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το ελαιόλαδο -μην το φοβηθούμε, γίνεται πολύ αφράτο- το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
Ρίχνουμε μέσα τα μήλα, αφού τα στραγγίξουμε, και να ανακατέψουμε με κουτάλι.
Εάν θέλουμε, μπορούμε να αλευρώσουμε μερικές σταφιδούλες και να τις προσθέσουμε κι αυτές.
Για να μην πάνε στο πάτο του κέικ τις αλευρώνουμε.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Δοκιμάζουμε πάντα με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι για να δούμε εάν έγινε το κέικ μας.