Υλικά
Για τη βάση:
2 1/2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
250 ml φρέσκο γάλα
1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
Για το σιρόπι:
2 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
Για την κρέμα:
1 φακελάκι κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
600 ml γάλα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μπέικιν και το γάλα με τη σόδα αφού τα ανακατέψουμε πρώτα μαζί.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι περίπου 32 εκ. ή 25x33 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 8 λεπτά και έτσι καυτό όπως θα είναι σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι λίγο λίγο όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.