Υλικά
300 γρ, καρύδια χονδροκομμένα
150 γρ. μαργαρίνη
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
5 κ.σ. κακάο
4 βανίλιες
3 πακέτα πτι μπερ
3 κ.σ. λικέρ
Για το γλάσο
500 γρ. κουβερτούρα
1 1/2 κ.σ. μαργαρίνη
Εκτέλεση
Κάνουμε σκόνη τα μπισκότα. Χοντροκόβουμε τα καρύδια και τα ρίχνουμε και αυτά σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά.
Μόλις ανακατευθούν, προσθέτουμε το λικέρ, τη μαργαρίνη λιωμένη και το γάλα και ζυμώνουμε ελαφρά ώστε να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
Απλώνουμε σ’ ένα ταψάκι χαρτί ψησίματος και απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω τη ζύμη.
Σκεπάζουμε και από πάνω με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Μόλις παγώσει, λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη και τη βάζουμε σ’ ένα μπολ.
Ανακατεύουμε καλά τα 2 υλικά ώστε να γυαλίσει η κουβερτούρα και να μην ξεχωρίζει η μαργαρίνη.
Βγάζουμε τη μεμβράνη από το γλυκό και με ένα κουτάλι ρίχνουμε από πάνω το γλάσο.
Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα, το γυρνάμε από την άλλη και επαναλαμβάνουμε.