Υλικά
130 γρ. βούτυρο μαλακό
90 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 αυγά
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
80 γρ. γιαούρτι
ξύσμα και χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά διαδοχικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Στη συνέχεια τα προσθέτουμε όλα διαδοχικά στο μείγμα των αυγών.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
Βουτυρο-αλευρώνουμε τα φορμάκια που έχουμε επιλέξει.
Αδειάζουμε κουταλιές από το μείγμα σε κάθε θήκη και ψήνουμε για 15- 17 λεπτά.
Προσοχή όχι παραπάνω γιατί θα στεγνώσουν.
Παρόλα αυτά κάντε και το τεστ της οδοντογλυφίδας.
Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.