Υλικά
500 γρ. κανταΐφι
1 κούπα λιωμένο βούτυρο
4 κ.σ. ζάχαρη
500 γρ. τριμμένο ανθότυρο
2 κ.σ. ροδόνερο
1 κούπα τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
Για το σιρόπι:
4 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
4 κ.σ. ροδόνερο
Εκτέλεση
Απλώνουμε το κανταΐφι σε ένα τραπέζι το ξαίνουμε και το μοιράζουμε σε 2 ίσες ποσότητες.
Τη μια ποσότητα την ψιλοκόβουμε και την άλλη μισή την απλώνουμε σε ένα ταψί με διάμετρο 30 εκ. το πατάμε με τα χέρια μας και το περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον ανθότυρο, τη ζάχαρη, το ροδόνερο και το απλώνουμε επάνω στο κανταΐφι που έχουμε στρώσει στο ταψί.
Βάζουμε επάνω το κανταΐφι που έχουμε ψιλοκόψει και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-55 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε για 8-10 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και το ροδόνερο ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη να χλιαρέψει και σιροπιάζουμε.