Υλικά
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό
1 βιτάμ λιωμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζ. του καφέ καρυδόψιχα
3 κ.σ. κακάο σκόνη
αλεύρι, όσο σηκώσει
Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
το χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε στη συνέχεια το λιωμένο βιτάμ, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλεύρι-τόσο όσο να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Έπειτα, παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και προσθέτουμε σε αυτήν 2 κουταλιές σούπας γάλα, την καρυδόψιχα και το κακάο.
Ζυμώνουμε πάλι το ζυμαράκι μας ώσπου να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
Παίρνουμε τη μισή από την άσπρη ζύμη, την ανοίγουμε με τα χέρια μας ή με τον πλάστη μακρόστενη και σε πάχος ένα δάκτυλο περίπου και βάζουμε στην άκρη τη μισή από την καφέ ζύμη μας αφού πρώτα την πλάσουμε στα χέρια μας στρογγυλή και μακριά-σαν κορδόνι.
Αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό τις 2 ζύμες.
Το ίδιο κάνουμε και με τις υπόλοιπες μισές ζύμες.
Όταν τα ρολά είναι έτοιμα, αρχίζουμε να τα κόβουμε σε φέτες με ένα μαχαίρι και έπειτα τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Φτιάχνουμε το σιρόπι και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε από μια κουτ. σούπας από πάνω από κάθε ροξάκι και το υπόλοιπο το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ακόμη και περιχύνουμε τα ροξάκια αφού πρώτα έχουν κρυώσει.