Υλικά
1 κιλό αραβοσιτέλαιο
1 φλιτζ. τριμμένα καρύδια
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
αλεύρι, όσο σηκώσει
λίγη κανέλα
Για το σιρόπι:
4-5 ποτήρια νερό
1 κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση
Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ σε λίγο χλιαρό νερό και στη συνέχεια το ανακατεύουμε σε μία λεκάνη μαζί με τα καρύδια, το λάδι και την κανέλα.
Ζυμώνουμε το μίγμα προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι να μην κολλά στα χέρια.
Τοποθετούμε το μείγμα σε μέτριο ταψί ( 34), το κόβουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Στη συνέχεια, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν, για 8 λεπτά.
Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.