Υλικά
Για το παντεσπάνι
240 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ή φαρίνα
150 γρ. ζάχαρη
160 ml λάδι ή καλαμποκέλαιο
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
χυμό από μισό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
75 γρ. ζάχαρη
90 γρ. νισεστέ (κορν φλάουερ)
λίγη κανέλα για πασπάλισμα
Για το σιρόπι:
200 γρ. ζάχαρη
300 ml νερό
1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το μπέικιν και τη ζάχαρη.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30x40 εκ. περίπου.
Χτυπάμε το λάδι με το γιαούρτι, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα, στην πιο χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα του σιμιγδαλιού.
Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
Το ψήνουμε για 25-30 λεπτά περίπου.
Το βγάζουμε από το φούρνο.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 5 λεπτά.
Αφού πέσει η θερμοκρασία του γλυκού, κάνουμε με μια οδοντογλυφίδα πολλές τρυπούλες στην επιφάνεια και περιχύνουμε με το σιρόπι.
Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα: Κρατάμε περίπου 3/4 κούπας από το γάλα και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ.
Το υπόλοιπο το βάζουμε με τη ζάχαρη στη φωτιά.
Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και μετά το αφήνουμε να κάψει.
Στο καυτό γάλα, προσθέτουμε ανακατεύοντας το γάλα με το διαλυμένο κόρν φλάουρ, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα, πάνω στο σιροπιασμένο γλυκό και αφήνουμε να κρυώσει.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλα.