Follow us

Φλογέρες με Μαρμελάδα και Καρύδια

Πώς θα φτιάξετε φλογέρες με μαρμελάδα και καρύδια.

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Υλικά

φύλλο κρούστας

Για τη γέμιση:

300 γρ. τυρί κρέμα

2 κ.σ. γεμάτες μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι

100 γρ. καρύδια τριμμένα

Για το σιρόπι:

1 φλιτζ. μέλι

2 κ.σ. νερό

1 φλιτζ. λάδι για τα φύλλα

κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το τυρί, τη μαρμελάδα και τα καρύδια, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

Ανοίγουμε 2 φύλλα, τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος και έπειτα το κάθε κομμάτι στα τρία.

Βάζουμε από 1 κουταλιά γέμιση στην άκρη του φύλλου, γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες και τυλίγουμε ρολάκια.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

Βάζουμε τα ρολάκια σε λαδόκολλα, τα λαδώνουμε και ψήνουμε 15 λεπτά στους 180-190 βαθμούς να ροδίσουν.

Βάζουμε το μέλι σε κατσαρολάκι με το νερό να διαλυθεί, περιχύνουμε τις ζεστές φλογέρες και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Επίσης...

Τρεις συνταγές για παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά

Γαλακτομπούρεκο, σάµαλι ή εκμέκ: η επιλογή είναι δική σου.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Περισσότερα από

Γλυκά

Οι προτάσεις μας για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.