Υλικά
24 φρυγανιές
2 λίτρα γάλα
170 γρ. κορν φλάουερ
110 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
κανέλα
200 γρ. τρούφα σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα
φιλέ αμύγδαλου
400 γρ. σαντιγί
Για το σιρόπι:
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζ. νερό
2-4 κ.σ. ή όσο θέλουμε κονιάκ ή λικέρ
Εκτέλεση
Βάζουμε την ζάχαρη, τις βανίλιες και το κόρν φλάουερ σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα ώσπου να πήξει.
Το χωρίζουμε σε 2 μέρη, προσθέτουμε στο ένα 200 γρ. τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε τη ζάχαρη με 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό για 3-4 λεπτά, το κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε λίγο κονιάκ ή λικέρ.
Μετά από 2-3 λεπτά βουτάμε 1-1 τις φρυγανιές και τοποθετούμε τις μισές σε ένα ταψάκι ή σε ένα πυρέξ.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και απλώνουμε την άσπρη κρέμα.
Βουτάμε τις υπόλοιπες φρυγανιές στο σιρόπι και τις στρώνουμε πάνω στην κρέμα, πασπαλίζουμε με κανέλα και απλώνουμε την σοκολατένια κρέμα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Καβουρδίζουμε φιλέ αμυγδαλάκι χωρίς λάδι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μετά λίγες ώρες ή την άλλη ημέρα χτυπάμε 400 γρ. σαντιγί, την στρώνουμε επάνω στην σοκολατένια κρέμα και προσθέτουμε τα φιλέ αμύγδαλα.