Υλικά
750 γρ. αλεύρι φαρίν-απ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 αυγά
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι νερού γάλα φρέσκο πλήρες
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
φλούδα πορτοκαλιού
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση
Στο μίξερ ζυμώνουμε όλα τα υλικά και έχουμε αμέσως μια εύπλαστη ζύμη.
Σε επιφάνεια επίπεδη με ένα χοντρό πλάστη ανοίγουμε μέτριο σε πάχος φύλλο.
Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε τρίγωνα μεγάλα ή μικρά.
Ξεκινάμε να διπλώνουμε από την πλατύτερη πλευρά του κάθε τριγώνου και δίνουμε το γνωστό σχήμα του μισοφέγγαρου.
Τα ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και περιχύνουμε ζεστά τα κρουασανάκια.
Μετά από 1/2 ώρα τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.