Υλικά
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι ηλιέλαιο
2-3 ποτήρια αναψυκτικό (σπράιτ)
1 κουταλάκι μαγιά
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
Για τη γέμιση:
1 φλιτζ. ταχίνι
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
κανέλα αλεσμένη
1 κ.σ. μέλι
Για το σιρόπι:
2 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. νερό
κανέλα
λίγες σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
Με τα υλικά της ζύμης φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή και τη βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη για 1 ώρα.
Όλα τα υλικά της γέμισης τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
Φτιάχνουμε το σιρόπι.
Το αφήνουμε 5 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Παίρνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλα λεπτά μήκος 15 και πλάτους 6 εκ.
Βάζουμε σε κάθε φύλλο 1 κουταλάκι γέμιση και τυλίγουμε την κάθε ταχινόπιττα σε ρολό.
Ψήνουμε τις ταχινόπιτες στο φούρνο. (Στο ταψί βάζουμε χαρτί ψησίματος).
Μόλις τις βγάλουμε ζεστές τις βάζουμε λίγες λίγες στο σιρόπι και τις βγάζουμε αμέσως.