Υλικά
8 αυγά
650 γρ πρόβειο βούτυρο
250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. γάλα
1 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. αμμωνία
1/2 κ.γ. βανίλια
5 σπυράκια μαστίχα κοπανισμένη
1 +1/2 αλεύρι μαλακό
1/2 κιλό αμύγδαλο καβουρδισμένο
Για το σιρόπι:
1 1/2 ζάχαρη
800 γρ. νερό
2 ξυλάκια κανέλα
φλούδες από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα αυγά, το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
Κατόπιν με το χέρι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις φουρνίζουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Τέλος ζεστές ακόμη οι μπαλίτσες, τις σιροπιάζουμε με κρύο το σιρόπι.