Υλικά
3 1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι
2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι
1 3/4 φλιτζ. νερό
1/6 φλιτζ. χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
1/2 φλιτζ. ταχίνι
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
αμύγδαλα ασπρισμένα
Για το σιρόπι:
3 φλιτζ. Ζάχαρη
2 1/2 φλιτζ. νερό
1 κουταλιά χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού
2-3 καρφιά γαρίφαλα
1-2 ξυλάκια κανέλα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε να κοχλάσουν.
Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 6-7 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε καλά στο μίξερ το ταχίνι.
Μετά, βάζουμε τα 3/4 φλιτζανιού νερό και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το υπόλοιπο νερό, την κανέλα, το γαρίφαλο και τέλος το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.
Λαδώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί.
Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε με τα ασπρισμένα αμύγδαλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.