Υλικά
1 1/2 κιλό καθαρισμένο κολοκύθι και κομμένο κομμάτια
1 κιλό πετιμέζι
3 μεγάλες κ.σ. ασβέστη και 4-5 κιλά νερό
3/4 του κιλού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Λιώνουμε καλά τον ασβέστη και βάζουμε μέσα τα κομμάτια του κολοκυθιού.
Τα αφήνουμε 3-4 ώρες που στην διάρκειά τους τα ανακατεύουμε 2-3 φορές.
Τα ξεπλένουμε με άφθονα νερά και τα βράζουμε με νερό, μέχρι να μαλακώσουν, ώστε να περνάει μέσα το πιρούνι.
Βράζουμε το σιρόπι (νερό +ζάχαρη ) λίγα λεπτά, προσθέτουμε το πετιμέζι και βάζουμε τα κομμάτια του κολοκυθιού να βράσουν, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Προς το τέλος προσθέτουμε και χυμό ενός λεμονιού.