Υλικά
Για το κέικ:
1 1/2 φλιτζ. αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζ.γάλα
1 μεγάλο αυγό
άχνη για πασπάλισμα
1 φλιτζ. σταφύλια
2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 μεγάλο μήλο ψιλοκομμένο (1 φλιτζ.)
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. βιτάμ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το μήλο,το κόβουμε σε μικρά κυβάκια, τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
Βάζουμε τη μια κουταλιά βούτυρο ή βιτάμ σε τηγανάκι ρίχνουμε τα μήλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου να καραμελώσουν ελαφρά.
Πλένουμε καλά τα σταφύλια, τα σκουπίζουμε ή τα αφήνουμε να στεγνώσουν, τα βάζουμε σε λαδόκολλα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα ψήνουμε 15 λεπτά.
Μπορούμε να τα βάλουμε μαζί με τα μήλα στο τηγάνι να μαλακώσουν μαζί.
Για το κέικ: Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη και το αυγό καλά, προσθέτουμε το γάλα και λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι, ρίχνουμε το μείγμα σταφύλια-μήλα και απλώνουμε να πάνε παντού.
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ, στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου να ροδίσει, ελέγχοντας πάντα με μαχαιράκι ή οδοντογλυφίδα.
Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη το κρύο κέικ.