Υλικά
250 γρ. σπορέλαιο
380 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
380 γρ. ζάχαρη
4-5 μήλα
250 γρ. καρύδια αλεσμένα
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
5 αυγά
Εκτέλεση
Περνάμε τα μήλα από τον τρίφτη του κρεμμυδιού.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το σπορέλαιο και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Αφού χτυπήσουμε καλά το μείγμα προσθέτουμε την κανέλα, τη σόδα, το μπέικιν και τη βανίλα.
Έπειτα ρίχνουμε στο μείγμα τα καρύδια και τα μήλα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα απαλά.
Σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι (προσοχή δεν το ρίχνουμε όλο αλλά όσο χρειάζεται για να γίνει το μείγμα όπως αυτό του κλασικού κέικ δηλαδή όχι σφικτό αλλά ούτε και πολύ ρευστό) ανακατεύουμε με τον ίδιο τρόπο (με την κουτάλα).
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα τετράφωνο ταψί, βουτυρώνουμε και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.