Υλικά
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
1 πορτοκάλι πολτοποιημένο
3/4 κούπας λάδι
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι πορτοκαλιού:
50 ml χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά, να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το πολτοποιημένο πορτοκάλι και ανακατεύοντας ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για τρία τέταρτα της ώρας περίπου.
Δοκιμάζουμε με μαχαίρι ή ξύλινο καλαμάκι τρυπώντας στο κέντρο του κέικ -πρέπει να βγει στεγνό.
Σε ένα μπρίκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το ανακατεύουμε στη φωτιά να δέσει.
Ανοίγουμε τρύπες με ένα ξύλινο καλαμάκι ή πιρούνι στο κέικ και το περιχύνουμε έτσι όπως είναι ζεστό με το σιρόπι.
Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για πέντε λεπτά και το βγάζουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει.