Υλικά
3/4 από το Βιτάμ πακέτο, μαλακό
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. κονιάκ
4 κ.σ. ψιλοκομμένα καρύδια
το χυμό 1/2 πορτοκαλιού
τη φλούδα 1/2 πορτοκαλιού κομμένο σε μικρούς κύβους
μαρμελάδα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά το κονιάκ το χυμό και τον φλοιό του πορτοκαλιού, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο-λίγο.
Ρίχνουμε στο τέλος και τα καρύδια και χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα και μετά πασπαλίζουμε μέσα αλεύρι, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 1 ώρα.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το σκεπάζουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι.