Υλικά
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
4 φλιτζ. τσαγιού νερό
4 φλιτζ. τσαγιού καρύδια κοπανισμένα
2 κουταλάκια κανέλα
2 φλιτζ. ζάχαρη
4 φλιτζ. λάδι
25 φύλλα πίτας
Για το σιρόπι:
2 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. νερό
Εκτέλεση
Pοδίζουμε το ρύζι με 1 φλιτζάνι λάδι. Έχουμε τα 4 φλιτζάνια νερό βραστό και το ρίχνουμε στο ρύζι.
Aφού απορροφηθεί, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ρίχνουμε 1 κουταλάκι κανέλα, λίγο αλάτι και 1 φλιτζάνι ζάχαρη.
Kοπανίζουμε τα καρύδια, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 κουταλάκι κανέλα και τα ανακατεύουμε μεταξύ τους.
Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί 5 φύλλα, λαδωμένα και αυτά ένα-ένα.
Σκορπίζουμε πάνω στο 5ο φύλλο λίγα καρύδια και συνεχίζουμε με φύλλα και υλικά ως εξής: 1 φύλλο, λάδι, στο επόμενο ρύζι, στο άλλο πάλι λάδι, στο άλλο φύλλο καρύδια και με την σειρά αυτή επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά φροντίζοντας να μας μείνουν 4 φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα.
Kόβουμε την πίτα σε κομμάτια, βράζουμε λάδι, το ρίχνουμε στις κοψιές για να μην αναποδογυρίσουν τα φύλλα, βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τη ριζόπιτα.
Eτοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας για λίγο τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη με 2 φλιτζάνια νερό.
Aφού ψηθεί και κρυώσει η πίτα, την ποτίζουμε με καυτό το σιρόπι.