Υλικά
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι αλεύρι
6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζάνι ανθότυρο
ξύσμα 1 λεμονιού
ελαιόλαδο
Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι μέλι
1/2 χυμό λεμόνι
1/2 κ.γ. θυμάρι φρέσκο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα καλά για 5 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον ανθότυρο, το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Έχουμε ζεστάνει καλά το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα , την οποία τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσει και από τις δυο μεριές.
Το ίδιο κάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα.
Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι , ζεσταίνοντας μέλι, χυμό λεμονιού και θυμάρι.
Όταν είναι έτοιμες οι τηγανίτες τις περιχύνουμε με σιρόπι.