Υλικά
Για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια
1/4 φλιτζανιού κρύο νερό
Για τη γέμιση:
2 φλιτζάνια μαρμελάδα (κόκκινα φρούτα, μύρτιλο κτλ)
1/4 φλιτζανιού κατσικίσιο τυρί
1/4 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
3 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. φρεσκοκομμένος βασιλικός
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. αλεύρι
1 αυγό
1 κ.σ. γάλα
ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ, ανακατεύουμε ένα φλιτζάνι αλεύρι με το αλάτι.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά, ενώ χτυπάμε με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, το βούτυρο, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το κρύο νερό μέχρι να γίνει η ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη, τη χωρίζουμε στα δύο και φτιάχνουμε με το κάθε κομμάτι ένα επίπεδο στρογγυλό δίσκο.
Τυλίγουμε με τη μεμβράνη και φυλάμε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από το αλεύρι.
Πασπαλίζουμε σιγά σιγά αλεύρι από πάνω μέχρι η σύσταση του μίγματος να είναι η επιθυμητή και το μείγμα να είναι λείο.
Καλύπουμε και παγώνουμε μέχρι να ξεπαγώσουμε τη ζύμη.
Κόβουμε τη ζύμη σε πιτάκια και γεμίζουμε με μια ποσότητα γέμισης και κλείνουμε καλά τις άκρες με ένα πιρούνι.
Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και περνάμε τα πιτάκια.
Ψήνουμε για 20 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη.