Υλικά
3/4 κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. μαγιά ξερή
200 γρ. γάλα εβαπορέ
2 μεγάλα αυγά ή 3 μικρά
100 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
Για το γαρνίρισμα:
μέλι, καρύδια, σουσάμι, κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, το αλεύρι, τις βανίλιες, το μπέικιν και τη ζάχαρη.
Στο μεταξύ σε λίγο χλιαρό νερό διαλύουμε την ξερή μαγιά.
Κάνουμε μια μικρή λακουβίτσα στο αλεύρι και μέσα ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά, το γάλα και τα αυγά.
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει όμορφη και ελαστική.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα, και αφήνουμε να σταθεί και να φουσκώσει σε χλιαρό μέρος για 2 με 3 ώρες.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μπόλικο λάδι, το ζεσταίνουμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε κομμάτια ζύμης (αναλόγως πόσο μεγάλους θέλουμε τους λουκουμάδες).
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με καρύδια ή σουσάμι και κανέλα.