Υλικά
230 γρ. βούτυρο αγελάδας (φρέσκο βούτυρο) πολύ μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο ακόμα για την φόρμα
250 γρ. μέλι
4 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα για την φόρμα
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ αμύγδαλα
90 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το λιωμένο βούτυρο, το μέλι και τους κρόκους κι ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
Στη συνέχεια, κοσκινίζοντας ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τέλος την σκόνη αμυγδάλου.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, σταματάμε το ανακάτεμα.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα.
Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω με μία σπάτουλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ. κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί καλά βυθίζοντας στο κέντρο του τη λάμα ενός μαχαιριού ή μία οδοντογλυφίδα.
Θα πρέπει αυτά να βγαίνουν καθαρά, διαφορετικά ψήνουμε λίγο ακόμα.