Υλικά
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό ή ανάμικτο
3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζ. τσαγιού νερό
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
2 ξυλάκια κανέλα
1 μεγάλο πορτοκάλι, το ξύσμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να πάρει το σιμιγδάλι λίγο χρώμα, να ξανθύνει.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το τζίντζερ.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τον εξής τρόπο: αφήνουμε πρώτα να πιάσει λίγο κάτω η ζάχαρη και μετά ανακατεύουμε φέρνοντας προς τα πάνω το μίγμα.
Επαναλαμβάνουμε ώσπου να πάει παντού η ζάχαρη.
Προσθέτουμε μία μία τις κούπες το νερό.
Το θέλουμε δροσερό για να παγώσει τη ζάχαρη και να δημιουργήσει κομμάτια καραμέλας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ξυλάκια κανέλας.
Ανακατεύουμε ώσπου να δέσει.
Αφαιρούμε την κανέλα και στρώνουμε σε φόρμα.