Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια αλεύρι
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι πετιμέζι
3 ποτήρια νερό
1 κ.σ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο
καρύδι
κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το πετιμέζι, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει και μόλις πάρει βρασμό χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1 για να διατηρηθεί ζεστό μέχρι να καβουρδίσουμε το αλεύρι.
Παίρνουμε μια κατσαρόλα βαθιά όπου και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Μόλις το ελαιόλαδο κάψει προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε ανακατεύοντας το συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα κάνοντας γρήγορες κινήσεις, για να μην μας καεί.
Μόλις το αλεύρι ροδίσει καλά ρίχνουμε, με πολύ προσοχή, το σιρόπι σε 2 με 3 δόσεις ανακατεύοντας γρήγορα.
Όταν το μίγμα αρχίσει να δένει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
Το μίγμα μας θα σφίξει αρκετά.
Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός κουταλιού, παίρνουμε κουταλιές και με το χέρι δίνουμε το σχήμα του κουταλιού.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με καρύδι, ζάχαρη και κανέλα.