Υλικά
150 γρ. φυτικό βούτυρο λιωμένο
1/4 ποτηριού ζάχαρη
4 αυγά
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
1 κ.γ. (γεμάτο) κανέλα
λίγο τριμμένο γαρίφαλο
1 συσκευασία μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια χοντροσπασμένα
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό με τη φλούδα του λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά 4-5 περίπου λεπτά (είναι ένα ελαφρύ σιρόπι).
Ανακατεύουμε (χωρίς μίξερ, αρκεί ένας αυγοδάρτης) σε ένα μεγάλο μπολ το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, την κανέλα και το γαρίφαλο, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.
Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε μία τελευταία φορά με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα, αναλόγως το φούρνο (δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και, εάν βγαίνει στεγνό, είναι έτοιμο).
Σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά το ζεστό γλυκό με το σιρόπι που έχει ήδη κρυώσει και πάντως είναι χλιαρό.
Εάν μας φαίνεται ότι δεν "το τραβάει", περιμένουμε λίγα λεπτά να "το πιει", πριν προσθέσουμε κι άλλο σιρόπι.
Στο τέλος θα το απορροφήσει όλο. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.