Υλικά
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
230 γρ. βούτυρο
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
8 κ.σ. σιμιγδάλι χοντρό
500 γρ. μυζήθρα ανάλατη
2 βανίλιες
κανέλα και ζάχαρη ή μέλι και καρύδια για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το βούτυρο να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με τη μυζήθρα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο από το ζεστό ζαχαρόνερο στο μπολ με το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε ώσπου να γίνει χυλός.
Αδειάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και βράζουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά ώσπου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα ή μέλι και καρύδια.