Υλικά
2 και 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια κορν φλάουρ (ή νισέστε), ότι έχουμε
5 φλιτζάνια νερό ( κρύο για να μη σβολιάσει το κορν φλάουρ)
5 κ.σ. σησαμέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
5 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο
αμύγδαλα αποφλοιωμένα
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3-4 κουταλιές ζάχαρη και την αφήνουμε να καραμελώσει για κάποια δευτερόλεπτα.
Αυτό θα δώσει το χρώμα και τη γεύση στο χαλβά.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα νερού στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη μέσα στην κατσαρόλα και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 10 περίπου λεπτά.
Την άλλη μισή ποσότητα κρύου νερού θα την ανακατέψουμε με το κορν φλάουρ ή το νισεστέ σε ένα μπολ.
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο θα ρίξουμε μέσα το μίγμα του κορν φλάουρ και θα ανακατεύουμε συνέχεια.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, ρίχνουμε τις βανίλιες και το σησαμέλαιο το οποίο θα το ρίχνουμε γύρω γύρω στα τοιχώματα της κατσαρόλας ώστε να βοηθήσει να ξεκολλήσει ο χαλβάς.
Στο τέλος μπορούμε να ρίξουμε και βούτυρο για να του δώσει μια εξτρά νοστιμιά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
Τα βάζουμε όλα σε ένα ταψάκι ή σε ατομικά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.