Υλικά
1 ποτήρι νισιστέ
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1/2 ποτήρι λάδι
μια χούφτα ασπρισμένα αμύγδαλα
1 σφηνάκι ούζο
1-2 βανίλιες
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, διαλύουμε το νισιστέ στο κρύο νερό για να μη σβολιάσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα για να μην κατακάτσει το νισιστέ.
Το μίγμα θα αρχίσει να πήζει και σύντομα θα γίνει ένα πηχτός χυλός που θα κοχλάζει.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου το μίγμα να γίνει διάφανο.
Αν είναι λευκό-θολερό, ο χαλβάς θα είναι αμαγείρευτος.
Παράλληλα, καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα στο λάδι και τα βγάζουμε ώστε να μην καούν.
Προς το τέλος ρίχνουμε με προσοχή το λάδι που καβουρντίσαμε τα αμύγδαλα και το ενσωματώνουμε με προσεκτικές κινήσεις.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε και το ούζο και τις βανίλιες.
Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αμύγδαλα (δεν τα ρίχνουμε νωρίτερα, διότι δε θα μείνουν τραγανά).
Αδειάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν τον ξεφορμάρουμε, τον πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.