Υλικά
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 βανίλια άρωμα
1 1/2 κούπας ινδοκάρυδο
3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού, να βράσουν για 5 λεπτά.
Σοτάρουμε το σιμιγδάλι με το λάδι σε σιγανή φωτιά.
Ανακατεύουμε διαρκώς να ψηθεί, χωρίς να γίνει σκούρο.
Ρίχνουμε το μίγμα σιμιγδαλιού στο σιρόπι και ανακατεύουμε.
Όταν το μίγμα πήξει και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας είναι έτοιμο.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα, πατάμε με ένα κουτάλι να πάρει το σχήμα της φόρμας.
Αφού κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο, και επάνω αν θέλουμε βάζουμε γλυκό κουταλιού.