Υλικά
100 ml λάδι
500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
200 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)
Για το σιρόπι
4 ποτήρια νερό
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
400 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά (σε μικρή κατσαρόλα) το νερό μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Μόλις κοχλάσουν τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε άλλη μεγάλη κατσαρόλα (σε δυνατή φωτιά) βάζουμε πρώτα το λάδι μαζί με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσεχτικά προσθέτουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δούμε ότι ο χαλβάς ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλα.
Βάζουμε το μισό χαλβά σε ένα μπολ και στον υπόλοιπο μισό προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.
Παίρνουμε μια φόρμα και απλώνουμε στο πάτο μισό χαλβά σοκολάτας.
Από πάνω βάζουμε τον άσπρο χαλβά και τελειώνουμε με τον άλλο μισό χαλβά σοκολάτας.
Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε.