Υλικά
1 ποτήρι νερού λάδι
2 και 1/2 ποτήρι νερού αλεύρι σταρένιο
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
3 και 1/2 ποτήρια νερού νερό
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα μέσα στο σιρόπι
κανέλα και ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό και βάζουμε να πάρουν μια βράση.
Ρίχνουμε και την κανέλα.
Καίμε το λάδι και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
Με ξύλινη κουτάλα γυρίζουμε γρήγορα το αλεύρι και προσέχουμε να μη μας καεί ,γιατί καίγεται εύκολα.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι προσέχοντας γιατί πιτσιλάει. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παίρνουμε ένα κουτάλι της σούπας και βάζουμε μίγμα χαλβά.
Με την παλάμη μας δίνουμε σχήμα επάνω στο κουτάλι και τα βάζουμε σε πιατέλα.
Τα πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.