Follow us

Κανελόπιτα

Πώς θα φτιάξετε κανελόπιτα.

ΚΑΝΕΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

8 αυγά

1 κούπα λάδι

4 κουταλιές βιτάμ

2 κούπες ζάχαρη

1 ποτήρι φάντα

1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ

1 κουταλάκι σόδα

2 κουταλιές της σούπας κανέλα

1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα

3-4 φλιτζάνια αλεύρι

φαρίνα απ

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι, το βιτάμ και τη ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσουν.

Ρίχνουμε ένα ένα τ’ αυγά και τα υπόλοιπα υλικά.

Τη σόδα τη διαλύουμε στο κονιάκ.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση για μια ώρα περίπου στους 175 βαθμούς.

Όταν κρυώσει τη ραντίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Περισσότερα από

Γλυκά

Οι προτάσεις μας για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.