Υλικά
350 γρ φρέσκια ανάλατη μυζήθρα ή ανθότυρο
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μυζήθρα με τη ζάχαρη να μην μείνουν σβολάκια.
Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και τελευταίο το αλεύρι με το μπέικιν.
Ψήνουμε σε φορμάκια βουτυρωμένα και αλευρωμένα, στους 170-180 βαθμούς, 25 λεπτά.
Θα φουσκώσουν λίγο γι’ αυτό δεν τα γεμίζουμε ως πάνω.
Μόλις βγουν από το φούρνο, αφήνουμε να περάσουν 10- 15 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Βγαίνουν όμορφα και στρογγυλά σαν κεκάκια.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.
Όσο είναι ζεστά, η μυζήθρα μπορεί να έχει λίγο έντονη μυρωδιά, αλλά φεύγει μόλις κρυώσουν.